Naši juniori s krásnymi výsledkami v Arberi

Počas minulého týždňa prebiehali súťaže na všetkých frontoch. Slovenský biatlon mal svojich reprezentantov aj v treťom kole juniorského IBU pohára. Bola to generálka pred európskym šampionátom. Viacerí dosiahli pekné výsledky.

Až osem slovenských juniorov a junioriek sa predstavilo v Nemecku, z toho traja chlapci a až päť dievčat. Generálku európskeho šampionátu hostilo mesto Arber a jeho program tvorili superšprint a rýchlostné preteky.

Vo výbornom svetle sa ukázala Zuzana Remeňová, ktorá v superšprinte obsadila 11. miesto a v klasickom šprinte vybojovala 16. miesto. Ešte väčšiu radosť urobila slovenským fanúšikom Ema Kapustová, pretože ona v superšprinte nakukla do Top 10, presnejšie skončila na deviatom mieste. Druhý štart v Nemecku už jej nevyšiel. Mária Remeňová tiež bodovala v oboch prípadoch, v kratšej disciplíne sa pre ňu ušlo 33. miesto, v dlhšej 30. priečka. Júlia Machyniaková sa na bodované pozície dostala v superšprinte, keďže obsadila 36. priečku, v šprinte ju štyri chyby odsunuli na 60. miesto. Lucia Michaličková nebodovala ani raz, jej výsledky boli 75. miesto zo superšprintu, 52. miesto zo šprintu.

Zahanbiť sa svojimi krajankami nedal ani Lukáš Ottinger, jemu ešte v superšprinte nefungovali ruky podľa predstáv, ale o deň neskôr sa blysol v rýchlostných pretekoch. Ottinger sa po 53. pozícii v prvej disciplíne vyšvihol do Top 10 v tej druhej. Lukáš najlepšiu desiatku uzatváral. Peter Golian už taký úspešný nebol, v superšprinte sa ukázal na 81. mieste, v klasickom šprinte zas na 71. priečke. Debut na IBU poháre juniorov absolvoval Filip Bury, boli z toho umiestnenia v ôsmej desiatke. Na 78. priečke ukončil kvalifikáciu superšprintu, 72. bol v klasickom šprinte.

Juniori hneď po pretekoch odcestovali na európsky šampionát do Hochfilzenu, kde sa k nim pridali doliečení Tomáš Sklenárik so Samuelom Hubačom.