Nasťa Kuzminová očarila celé Osrblie

  • pondelok 17 augusta, 2020
  • SZB

Osrblie 15.august 2020 – Slovenský zväz biatlonu (SZB) zorganizoval v sobotu v Národnom biatlonovom centre v Osrblí vzdelávací a motivačný večer s Nasťou Kuzminovou. Podujatie bolo určené športovcom a trénerom.

Naša najúspešnejšia slovenská biatlonistka publiku porozprávala o mentálnej príprave a tiež o tom, aká dôležitá je koncentrácia a dekoncentrácia na výkon športovca. Hovorila aj o zvládaní stresových situácií. Z vlastných skúseností zhodnotila, že všetko je o hlave – aj fyzicky dobre pripravený športovec nemá šancu uspieť bez kvalitnej mentálnej prípravy. Naše mladé biatlonové nádeje pozorne počúvali a náučný večer Nasťa zakončila jasným odkazom: „Každý z vás sa môže stať olympijským víťazom“.

V Osrblí sa uskutočnilo prvé takéto stretnutie v rámci úzkej spolupráce, ktorú Slovenský zväz biatlonu nadviazal s Nasťou Kuzminovou. Tá bude pokračovať viacerými aktivitami určenými na podporu mládeže a rozvoj biatlonu. Ďalšie vzdelávacie stretnutie sa uskutoční v sobotu, 3. októbra 2020 v Revúcej počas Majstrovstiev SR v letnom biatlone.



Fotogaléria